Met veel plezier nodigen wij, Marianne en Marie José,  je uit voor de boekpresentatie van het nieuwste boek van Marianne Langemeijer ‘Moeiteloos Opvoeden’

Het liefste zouden we je life zien en ontmoeten. We zouden je willen verrassen en onthalen en je de hand schudden en misschien omarmen. Vanwege de huidige richtlijnen doen we het een beetje anders. We hebben voor jou een alternatief gemaakt waarvan we wensen dat het ons allemaal net zo’n warm gevoel zal geven en dat het ons een warm hart onder de opvoedersriem steekt.

14 mei van 20.30 tot 21.30 verzorgen we de online boekpresentatie van het boek ‘Moeiteloos Opvoeden’ (vanaf 20.15 kun je inloggen) Meld je hier (gratis) aan: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZcscu-orTkiGdLPjfDe7ZtD13n_S0oI5_Zv

Met liefde en veel plezier en daarbij de in onszelf zo urgente wens om alle ouders te supporten in de vaak zo veel van jezelf vragende taak van opvoeder, zijn we aan het werk gegaan. Wij hebben allebei een lange werkgeschiedenis in het werken met familie- en opvoedopstellingen. Bovendien zijn we zelf allebei moeder en inmiddels grootmoeder.  Hierin hebben wij dingen ontdekt die het opvoeden leuker en makkelijker maken en we kunnen niet wachten om dit te delen met zoveel mogelijk ouders en opvoeders.

Het begon met het maken van een online programma ‘Moeiteloos Opvoeden’ . Waarin we ouders en opvoeders meenemen in een ontdekkingstocht op de meer onbewuste laag van ons zijn. De onderlaag. Aangezien we allemaal weten dat het onbewuste het grootste deel van ons gedrag aanstuurt is het absoluut interessant om deze ontdekkingsreis te ondernemen. In dit programma vind je informatie, maar vooral veel films van voorbeelden en oefeningen die je wel of niet samen met je partner kunt doen. Het is makkelijk om te volgen en te doen en het is enorm diepgaand en verrijkend, dat is wat er in de testimoniums staat.

Tijdens de boekpresentatie gaan we je een stukje van dit online programma laten zien.


En toen vroeg de uitgever, Scrivo Media, aan Marianne of zij na haar succesvolle boek ‘Opvoedopstellingen’ voor professionals nu ook een boek voor ouders wilde schrijven. En Marianne is gaan schrijven… Het resultaat daarvan is nu in fysiek boekvorm verschenen. Het is een mooi en praktisch boek geworden waarin het zo duidelijk wordt dat alleen tips en trucs vaak niet voldoende zijn om veel voorkomende vragen en problemen bij het opvoeden op te lossen. Het is een prachtige basis voor het online programma geworden en kan ook heel goed los ven het programma gelezen worden.

Marianne vertelt onder andere over welke ervaringen uit haar kindertijd haar hebben gemotiveerd om haar werkend leven in dienst te stellen van kinderen en opvoeders.

Het boek is liefdevol en mooi verzorgd door de uitgever Scrivo Media. Dit is een uitgever die zich al meer dan 10 jaar inzet voor ouders en opvoeders.

Mark en Josina van Scrivo Media zullen zij iets  vertellen en misschien mag ik ze wel een paar vragen stellen.

 

We hebben een aantal vakmensen op het gebied van kind en gezin bereid gevonden om iets te vertellen over wat zij in de praktijk tegen komen en hoe de opvoedopstelling hen helpt om fundamentele oplossingen te genereren voor eigenlijk alledaagse opvoedvragen.

Paulien Gruintjes is deskundig op het terrein van trauma sensitief waarnemen en hooggevoeligheid.
Al jarenlang begeleidt zij kinderen, ouders, leerkrachten en organisaties bij hun specifieke hulpvragen. Paulien is in staat om zowel op micro- als op metaniveau te kijken, te voelen en te werken. Hierbij toont zij via haar eigen kwetsbaarheid de weg naar het unieke in de ander, dit alles zonder oordeel. Zij is in staat om complexe vraagstukken te doorzien en in oplossingen te denken. Ze introduceerde in Nederland als een van de eersten het systemische opstellingenwerk binnen het onderwijs. Sinds 2007 werkt zij vanuit haar eigen praktijk IntrinsiEQ. www.Intrinsieq.nl

 

José Koster Ouderschaps-, communicatie- en verbindingsdeskundige.

José biedt training, scholing, supervisie en coaching aan professionals. Daarnaast biedt zij in haar praktijk in Haarlem ruimte voor persoonlijke ontwikkeling – en ouderschapsvragen. Verbinding is de rode draad. Haar expertise in de psychologie van ouderschap, systemisch werken, Transactionele Analyse en NLP biedt hierbij een extra perspectief. Ook haar ervaring als (stief)moeder neemt zij mee in haar werk. www.josekoster.nl

 

Anouk de Haas – Psycholoog de Haas

Anouk werkt als ambulant kind- en jeugdpsycholoog voor haar eigen praktijk, Psycholoog de Haas, in regio Brabant. Zelf komende vanuit een familie waarin met liefde met kinderen wordt gewerkt en moeder van twee zoons met een derde kindje op komst heeft haar passie gevonden in het werken met gezinnen en hun systeem. Opvoedopstellingen zijn een waardevolle techniek om ouders en zo ook hun kinderen inzicht te geven en soms langdurig bestaande problemen in beweging te brengen. Prachtig om steeds weer zo een verandering te bewerkstelligen. www.psycholoogdehaas.nl

 

Marie José Rietdijk is meer dan 30 jaar werkzaam als coach en trainer. Zij heeft professionals opgeleid en heeft 20 jaar ervaring met familieopstellingen. Ze is opgegroeid in een gezin dat nu als een ‘probleemgezin’ bestempeld zou worden. Haar leven staat in het teken van de zoektocht naar mogelijkheden en antwoorden op vragen die zij in het begin niet eens zo goed kon formuleren. Dit alles in de heilige overtuiging dat deze antwoorden er zijn. Zij heeft 3 kinderen gekregen en natuurlijk moesten die kinderen gelukkig zijn en had ze tegelijk geen idee wat dat nu precies was. Meer vragen voor haar zoektocht. Dit alles heeft haar een rijke bagage gegeven waar ze graag anderen van mee laat profiteren.

Naast spreker zal Marie José ook gastvrouw zijn.

Kadootjes voor jou als aanwezige bij de boekpresentatie

Er zullen 3 boeken worden verloot! Dank je wel Scrivo Media voor het beschikbaar stellen van deze boeken.

Wij hebben een paar hele leuke aanbiedingen voor je.

En we hebben een verrassings presentje…..

 

Warme groet en tot contact,

Marianne en Marie José